X
Segíts, hogy minél több emberhez eljussunk!

Miért is jött létre a Fizetősutak.hu?


Alapgondolat

Hirtelen jött ötlet volt, mivel csak nehézkesen lehetett áttekinteni a teljes magyarországi fizetős utak listáját, térképes nézetben.

Így, segítve másokat is, pár nap alatt megalkottam ezt a vélhetően hasznos oldalt. :)

Legújabb funkciója a térképnek, hogy a magyarországi már telepített és a jövőbeni fix traffipaxokat is tartalmazza.

Jelmagyarázat

Díjmentes szakaszok:

A díjmentes szakaszok mindig zöld vonallal vannak ábrázolva. Bár ebből igen kevés van, sajnos.

Megyei matricával járható útszakaszok:

Az adott megyére megváltott megyei matricával a pirossal színezett utakat lehet igénybe venni.

Szomszédos megyei matricával is járható útszakaszok:

Adott megyei matricával, a szomszédos megye kijelölt útszakaszáig lehet közlekedni.

Tehát, ha Pest megyéből szeretnénk átmenni Bács-Kiskun megyébe, akkor elegendő csak a Pest megyei matrica. Így viszont, csak a Bács-Kiskun megyei első csomópontig használhatjuk az autópályát.

Az oldal használata

Az oldalon elérhető funkció:

- Fizetős utak láthatósága

- A magyarországi megyei matricák miatt elkészült minden megyének a fedőrétege melyet a bal felső sarokban lévő "megyei szakaszok" dobozban találunk. A kívánt megyére kattintva a térkép megjeleníti azt.

- Forgalmi adatok, az utak elszinesítésével. Ezt a funkciót a jobb felső sarokban lévő "Forgalom" jelölőnégyzettel lehet ki/be kapcsolni.

- Előre telepített traffipaxok helyszínei. Ezt a funkciót a jobb felső sarokban lévő "Traffipax" jelölőnégyzettel lehet ki/be kapcsolni.

- A térképet elmozdítva a pontos koordináták és nagyítási adat beíródik a címsorba, így lehetséges egymásnak linkként elküldeni egy adott térkép nézetet.

- A fenti középső keresőbe beírhatunk város, ország, egyéb keresendő információkat, majd a találati listából választva a térkép a kívánt helyre ugrik.

Fix avagy telepített traffipaxok

A térképen jelenleg 2 féle traffipax-t különböztetünk meg.

Már telepített és működő (kék színű kamera ikon), valamint a tervezetben lévőket (barnás színű kamera ikon).

Az információk pontossága

Az oldal készítője igyekszik mindenkor az elérhető legpontosabb adatokkal feltölteni a térképet, de ez nem jelenti azt, hogy a megjelenített adatok 100% helyesek!

Az oldalon elérhető információk pontatlanságából eredő anyagi, vagy bármilyen kárért a szerkesztő/üzemeltető nem vállal felelősséget!

Ha az oldalon hiányos, vagy pontatlan adatot vél felfedezni, kérem küldje el e-mailben, vagy írja meg a Fizetősutak.hu Facebook oldalon, vagy az oldalon a "szólj hozzá" részben!